Publicitat

NADAL A SABADELL

Una Cavalcada de rècord

L’Ajuntament estima que entre 115.000 i 120.000 persones han seguit l’arribada de Ses Majestats els Reis Blanc, Ros i Negre a la ciutat, cosa que suposa una fita històrica
El nou Passeig de la Plaça Major, aquesta tarda al pas de la comitiva | (c) Juanma Peláez/Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El darrer acte del Nadal a Sabadell ha estat, també, el més concorregut. La Cavalcada de Reis 2023 no només ha revalidat avui el títol d’acte més massiu de tots els que es celebren a Sabadell al llarg de l’any sinó que es pot dir que ha batut el seu propi rècord. Si fins ara, amb dades pre-pandèmiques, es calculava que la seguien unes 80.000 persones de mitjana, amb tota probabilitat aquesta xifra s’ha superat aquesta tarda, en la primera desfilada sense cap tipus de restricció després de tres anys d’alarma sanitària. L’Ajuntament de Sabadell estima que entre 115.00 i 120.000 persones poden haver seguit la Cavalcada.

Precisament la desaparició de les restriccions —l’any passat es va fer amb mascareta obligatòria i recomanació de distància social, per exemple— podria ser una de les causes de l’èxit. Pels petits i petites de tres a sis anys era la primera Cavalcada normal i això s’ha notat al llarg de tot el recorregut, amb multitud d’espectadors fins i tot en aquells punts, com el carrer Francesc Layret, on habitualment hi havia nombrosos buits.

Una temperatura gairebé ideal i l’obertura de nous espais on veure el pas dels Reis també hi poden haver influït. En aquest sentit destaca el nou Passeig de la Plaça Major que, reobert fa unes setmanes, s’ha confirmat com l’espai més multitudinari on rebre Ses Majestats. L’Ajuntament hi ha col·locat tanques reforçades per seguretat i per protegir les zones enjardinades. Al llarg de tot el recorregut, però, els agents de la Policia Municipal que encapçalaven la comitiva han hagut de fer un esforç extra per demanar a la gent que es mantingués a l’espai delimitat pel públic i deixés pas a les plataformes reials.

El Llaminer triomfa

Sabadell ha rebut Ses Majestats amb una comitiva molt similar a la d’anys anteriors. La principal novetat ha estat una carrossa de joguines en la qual viatjaven tres dels personatges de Somriu al Nadal i que precedia la carrossa del Llaminer, sense cap mena de dubtes el personatge més aplaudit i reconegut de la Cavalcada, excepció feta, òbviament, de Melcior Gaspar i Baltasar. Els tres dignataris reials han fet el recorregut amb les seves carrosses habituals. Per segon any consecutiu, a més, s’ha pogut veure desfilar La Màquina dels Desitjos, amb l’Ambaixador al damunt; i els quadricicles amb els quals els minairons reials han recollit cartes i xumets.

En aquest vídeo del perfil del Petit Sabadell a Instagram podeu veure tota la comitiva al seu pas per l’avinguda Onze de Setembre, a la Creu Alta:

Els Reis Blanc, Ros i Negre han arribat a Sabadell, puntuals, a dos quarts de sis de la tarda. Ho han fet en un bus de la TUS que els ha deixat al carrer Palmeres, on els ha rebut l’alcaldessa Marta Farrés i d’altres representants municipals. Allà —també amb més gent de l’habitual— i després d’escoltar la carta als Reis que en nom de tots els infants de Sabadell han llegit la Lia i en Pau, Ses Majestats han rebut la Clau Màgica de la ciutat, que aquesta nit faran servir per entrar a totes les llars de Sabadell a dipositar els regals. “Estem molt contents i orgullosos de la rebuda que sempre ens dispensa la ciutat de Sabadell. Recordeu que avui s’ha d’anar a dormir d’hora“, han dit.

Al Twitter del Petit Sabadell podeu deixar la vostra opinió sobre la Cavalcada de Reis de Sabadell 2022:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...