Publicitat

Així és la Bussi, la nova mascota dels busos urbans de Sabadell

La TUS dona vida al disseny d’una alumna de l’Escola Illa per fomentar el transport públic entre els infants de Sabadell
La Bussi amb els representants de la TUS, l’Ajuntament de Sabadell i l’Escola Illa | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Es diu Bussi i és la nova mascota dels busos urbans de Sabadell. La cooperativa TUS l’ha presentat oficialment aquesta tarda aprofitant els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat per tal que, a partir d’ara, sigui la cara visible del transport públic local i el punt de connexió amb els infants de la ciutat. “És un element que ens ha de servir per conscienciar els nens i joves i fer que s’acostin a aquest tipus de mobilitat“, resumeix Francisco López, president de la TUS.

La Bussi és un ésser fantàstic, amb un cos rodanxó que reprodueix les diferents línies de transport i un cap amb antenes. L’ha dissenyat Ariadna Lara, alumna d’Il·lustració de l’Escola Illa i l’ha construït Lisa Boada, creadora de vestuari teatral. El seu nom és la contracció de l’expressió ‘Bus, sí’, que resumeix l’esperit de la iniciativa. “Ha de servir per continuar millorant la relació entre la TUS i la ciutadania, especialment entre els més de 23.000 petits i petites que hi ha a la ciutat” diu Jesús Rodríguez, tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial de l’Ajuntament de Sabadell.

La nova mascota passarà a ser protagonista de Mou-te en Bus, el programa pedagògic de la TUS, creat fa vint anys i que es desenvolupa principalment a través del programa municipal Ciutat i Escola. Apart, participarà en diferents activitats que la cooperativa sabadellenca desenvolupa a la ciutat en ocasions especials.

Més enllà de la missió que té encomanada, la seva creació ja ha suposat un procés “molt interessant” per a l’alumnat de l’Escola Illa. “Ha estat un repte, perquè no és fàcil crear una mascota que incorpori valors com la mobilitat o la sostenibilitat”, explica Agustí Hurtado, director de l’Illa. “Pels alumnes, a més d’un repte, ha estat una ocasió de gaudir i, sobretot, de veure la seva feina realitzada“, afegeix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...