Publicitat

Un total de 225.000 persones han participat a les activitats de Nadal a Sabadell

La Cavalcada ha estat, de nou, l’acte més concorregut amb 100.000 assistents, mentre que el Calendari d’Advent i ‘Somriu al Nadal’ són la gran sorpresa, amb gairebé 40.000 espectadors
Balanç Nadal Sabadell
Un moment de l’espectacle ‘Somriu al Nadal’, un dels grans èxits de la programació | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Un total de 225.000 persones han participat en les activitats incloses dins de la programació de Nadal a Sabadell, segons el recompte efectuat per l’Ajuntament. La Cavalcada de Reis, amb 100.000 espectadors, ha estat de nou l’acte més concorregut, però al balanç destaquen especialment les prop de 40.000 persones que han anat a veure el Calendari d’Advent i l’espectacle Somriu al Nadal. Segons l’alcaldessa Marta Farrés, la programació “ha superat de llarg les expectatives” i suposa la “consolidació de Sabadell com un referent en l’oferta nadalenca ja no només a nivell comarcal sinó tambe en clau de país”.

Els 100.000 espectadors que la Cavalcada va aconseguir dimecres passat a la tarda suposen 20.000 més respecte al seguici del 2019 —el 2020 es va substituir per la Fira Reial— i ratifiquen que l’arribada de Ses Majestats és l’acte més concorregut de tot el calendari cultural local. Aquest any, a més, demostren l’encert de la decisió de fer la Cavalcada, malgrat dubtes sobre el recorregut o els caramels, per exemple. “Al final, ho vam poder salvar tot i tant per l’assistència com per la responsabilitat que van demostrar tots els assistents, s’ha demostrat que es podia fer i, sobretot, que hi havia ganes de veure els Reis desfilant de nou per la ciutat”, conclou Farrés.

La desfilada va ser possible gràcies a la implicació de 500 persones de 21 entitats i escoles de dansa de la ciutat, que dimecres al matí van passar un test d’antígens a Fira Sabadell. D’entre les persones testades, només es van detectar 14 positius. A més, el seguici també va mobilitzar 135 agents de la Policia Municipal i 100 persones més per les feines d’organització i coordinació.

La gran sorpresa

La gran sorpresa de la temporada de Nadal, però, ha estat el Calendari d’Advent gegant que es va col·locar a la façana posterior de l’Ajuntament i l’espectacle Somriu al Nadal, vinculat al Calendari i, a la vegada, a la Cavalcada. Les xifres demostren el que ja s’havia pogut constatar in situ. Aquestes dues novetats han estat un autèntic èxit: el Calendari va tenir 14.400 espectadors mentre que Somriu… va reunir 25.000 espectadors en el total de 47 passis que se’n van fer.

Les 40.000 persones, i l’èxit de personatges com el Llaminer (que a la Cavalcada va competir en popularitat amb Ses Majestats) justifiquen que tant el calendari com l’espectacle subsegüent es consolidin a la programació nadalenca de la ciutat. En d’altres paraules: el proper Nadal tornaran i no es descarta que s’arribin a convertir en una tradició sabadellenca, a l’estil de Patge Xiu-xiu de Terrassa, per exemple.

“És evident que l’èxit de la iniciativa, el seu potencial i el paper que ha tingut en el salt qualitatiu que ha experimentat el Nadal a Sabadell i justifiquen que es mantingui els propers anys però, tot i que tenim idees, no sé si es pot fer millor perquè ja ens hem situat en uns nivells de qualitat artística altíssims“, explica Marta Farrés, tot destacant a més que la proposta “és 100×100 sabadellenca i és cultura professional”.

Altres magnituds de les Festes a Sabadell són els 15.240 visitants que ha tingut l’Ambaixador Reial a la seva residència de la Casa Duran, a càrrec de Sabadell Comerç Centre; els 4.300 assistents als Carters Reials situats a diferents punts de la ciutat i les 7.000 persones que van passat, del 2 al 4 de gener, per la Fira Reial de Fira Sabadell. L’Ajuntament estima que el Pessebre de Ciutat instal·lat a la plaça Sant Roc ha tingut 50.000 visitants, les activitats nadalenques als mercats municipals han gaudit de 1.000 participants i 2.500 persones han pujat al Carrilet de Nadal.

Al balanç final de participació, s’hi arriba sumant els participants d’activitats esportives com la Cursa de Cap d’Any (que va tenir 1.453 corredors), el torneig TopBàsquet organitzat pe Club Esportiu Escola Pia o la Falconada del Club Falcons, entre d’altres.

Pressupost

“Tot plegat fa que el Nadal a Sabadell sigui un referent comarcal i nacional, com ho demostra el fet que han vingut moltes persones de fora”, creu l’alcaldessa Farrés. “Això és un motor econòmic i d’atracció de la ciutat molt important que cal consolidar i, de fet, és un objectiu que teníem a tres anys vista però que ja hem aconseguit”, afegeix.

La programació de Nadal a Sabadell ha tingut un pressupost de 860.000 euros, 29.000 més que l’any passat. El diferencial entre la gran quantitat de novetats i el discret increment pressupostari s’explica perquè moltes de les innovacions “estaven preparades per a l’any passat, però no es van poder fer degut a la situació sanitària”, justifica l’alcaldessa. Del total de pressupost, 300.000 euros s’han destinat a la il·luminació i la decoració de la ciutat (+75.000 respecte l’any passat), que ha suposat la instal·lació de 600 elements lumínics a 76 carrers i places.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...