Publicitat

L’Ajuntament assumirà el transport dels alumnes matriculats fora de la seva zona d’escolarització

La mesura, que s’aprovarà al Ple d’octubre, beneficiarà l’alumnat de matrícula viva que disposarà d’un ‘carnet de mobilitat educativa equilibrada’
Manuel Robles, en una roda de premsa a l’Ajuntament de Sabadell | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Sabadell assumirà el transport dels alumnes que hagi de matricular-se a una centre educatiu fora de la seva zona d’escolarització. Ho farà mitjançant un nou ‘carnet de mobilitat educativa equilibrada‘ que permetrà que els acompanyants dels infants puguin agafar gratuïtament el transport públic urbà per acompanyar-los, de forma que l’accés a l’escola no suposi un perjudici econòmic indirecte. Pels nois i noies ja existeix la targeta T-16, que permet viatges il·limitats dins d’una mateixa zona tarifària.

La creació d’aquest carnet s’aprovarà, segons les previsions, al Ple municipal d’octubre. Aquest mecanisme està especialment pensat pels alumnes de l’anomenada matrícula viva, és a dir, aquells que per diferents raons es matriculen un cop ja ha començat el curs. Els carnets els adjudicarà, de forma automàtica, la regidoria d’Educació sense que les famílies l’hagin de sol·licitar i sota la supervisió de la Comissió de Garanties de l’Escolarització, segons explica el regidor Manuel Robles.

El fet que el carnet estigui vinculat a la matricula viva fa impossible preveure quants se n’hauran de donar. De moment, no hi ha cap família que el pugui necessitar perquè “tothom, en matrícula ordinària, disposa d’una plaça en una escola de la seva zona o del perímetre de la seva zona i, per tant, propera al seu domicili”, explica Robles.

Lluita contra la segregació

La creació d’aquest carnet s’emmarca en les diferents accions contra la segregació i les desigualtats educatives que es portaran a terme aquest curs i que la plaça de Sant Roc s’ha marcat com a prioritàries per assolir els objectius del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu (2017-2027) després que el curs passat es constituís la Comissió de Segregació Escolar, depenent del Consell Escolar Municipal.

En aquesta línia, el titular d’Educació destaca també els 120.000 euros que s’han invertit en beques de material escolar i llibres de text, els 380.000 destinats a complementar les beques menjador parcials que concedeix la Generalitat o els 185.000 euros en subvencions per a entitats i activitats d’educació en el lleure, com esplais o casals d’estiu.

Un altre dels temes que l’Ajuntament vol reforçar aquest curs és la lluita contra l’absentisme i l’abandonament escolar. En aquest àmbit, es reforçaran els tallers per afavorir el pas de l’educació Primària a la Secundària i s’intensificarà el programa contra l’absentisme de l’alumnat d’ètnia gitana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...