Publicitat

L’alumnat de primària de l’Escola La Trama aprèn fusteria a l’Escola Industrial

L’activitat, organitzada pel Gremi de la Fusta, vol familiaritzar els nois i noies amb aquest material, les seves possibilitats i l’ofici de fuster
L’acte de la setmana passada amb els alumnes de la Trama | Cedida
AINHOA SANTIN
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Institut Escola Industrial. al Centre, la acollir la setmana passada l’activitat La fusta i les noves tecnologies aplicades a l’ofici de fuster, una proposta proposta inclosa en el programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell. L’alumnat de cinquè i sisè de l’escola La Trama, també del Centre, hi van participar creant unes peces d’un joc de dòmino amb l’acompanyament dels estudiants de l’Industrial tot aprenent l’ofici de fusteria.

Aquesta activitat s’encabeix dins d’un programa d’aprenentatge-servei (APS), que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en les quals els participants treballen sobre necessitats reals de l’entorn. Aquesta activitat està inclosa al Ciutat i Escola amb la col·laboració del Gremi de Fusters de Sabadell i l’Escola Industrial ja fa 10 anys. El projecte pretén incentivar l’interès dels més joves per aquest tipus d’ofici. El regidor d’Educació, Manuel Robles, que va assistir a la jornada, destaca la importància de l’ofici de fuster: “Té molt present, però també futur i l’Escola Industrial és una amfitriona perfecta per acollir aquest tipus d’experiències”.

L’objectiu de La fusta i les noves tecnologies aplicades a l’ofici de fuster és aprendre sobre la fusta i els seus processos: des del bosc, passant per la fàbrica, fins als mobles que utilitzem cada dia. Els participants també hi aprenen procediments com el disseny previ del material assistit per ordinador (CAD), la impressió 3D, la mecanització automàtica i manual, el muntatge o l’acabat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...