Publicitat

Així serà el Nadal 2021 a Sabadell

Una cavalcada normal, un espectacle diari titulat ‘Somriu al Nadal’, noves parades a la Fira de Santa Llúcia i un calendari d’advent a la façana de l’Ajuntament, principals novetats d’aquestes Festes a la ciutat
La programació nadalenca l’ha presentat l’alcaldessa Marta Farrés | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Una Fira de Santa Llúcia amb noves parades d’inspiració nòrdica, un calendari d’Advent a la façana posterior de l’Ajuntament i un espectacle diari titulat Somriu al Nadal són les principals novetats del Nadal a Sabadell, juntament amb un retorn a la normalitat de la Cavalcada de Reis que, després de la seva versió estàtica de l’any passat, tornarà als carrers el proper 5 de gener. Entre moltes d’altres coses, la programació inclourà també dos concerts gratuïts de la Dàmaris Gelabert al Pavelló del Nord amb els quals l’Ajuntament es rescabalarà de la polèmica provocada per l’aforament reduïdíssim dels concerts de Gelabert per la Festa Major.

Segons l’alcaldessa de Sabadell Marta Farrés —que aquest vespre ha presentat la programació nadalenca en un acte al Saló Principal— l’objectiu de tot plegat és que “el Nadal arribi encara amb més força i amb més ganes d’estendre l’energia i l’optimisme imprescindibles per encarar el ressorgiment“. Un objectiu al qual hi ajudarà l’ampliació del programa d’actes, la relaxació (de moment) de les mesures del Procicat per frenar l’expansió del covid-19 i “l’esforç col·lectiu i coordinat de molta gent” per portar a terme les activitats previstes.

Encesa de les llums de Nadal

El tret de sortida de la temporada de Nadal a Sabadell el marcarà l’encesa de les llums decoratives al carrer, el 26 de novembre al vespre. L’encesa es farà a tres punts de la ciutat, acompanyada d’una petita celebració: primer al Racó del Campanar, després de la plaça del Pi de Ca n’Oriac i, finalment, a la plaça de la Creu de Barberà.

Aquest any es col·locaran més de 600 elements d’enllumenat de Nadal a 76 carrers i places. També hi haurà 10 grans arbres de Nadal decorats i il·luminats a Can Deu, Plana del Pintor, Plaça d’Espanya, Torre-romeu, Les Termes, Campoamor, Gràcia, Els Merinals, Poblenou Can Rull i Covadonga. Al Racó del Campanar i a les places del Pi i de la Creu de Barberà, els arbres seran gegants, com també a d’altres punts com el Parc Taulí i les places de Catalunya, Còrdoba i Espanya. En aquest darrer cas, l’arbre estarà fet d’ampolles de vidre reciclat.

Fira de Santa Llúcia

Com ja han pogut comprovar les persones que han passat aquests últims dies per la plaça del Dr. Robert, la Fira de Santa Llúcia adquirirà aquest any un aire nòrdic gràcies a la renovació de les parades, convertides en casetes de fusta inspirades en els mercats de Nadal del Nord d’Europa. Aquestes parades s’han realitzat als programes d’ocupació del Vapor Llonch, que ofereixen formació i treball a persones en atur. A la Fira també hi haurà tres grans trineus, elaborats igualment pels alumnes del Vapor Llonch.

Calendari d’Advent i Somriu al Nadal

La plaça del Doctor Robert serà el centre neuràlgic del Nadal a Sabadell. I no només amb la Fira de Santa Llúcia. De l’1 al 24 de desembre, la façana posterior de l’Ajuntament es convertirà en un autèntic calendari d’Advent fent un compte enrere per a la nit de Nadal. A partir del 27 de desembre i fins el 4 de gener, s’hi podrà veure l’espectacle Somriu al Nadal, una proposta de producció íntegrament local en què diferents personatges explicaran la història d’un estel que cau del cel i busca la forma per tornar-hi i guiar els Reis de l’Orient. Amb guió de Míriam Vila, cada sessió inclourà diferents protagonistes de forma que cada dia l’espectacle serà diferent. Sempre acabarà amb la cançó Somriu el Nadal, composada per Xasqui Ten. Hi col·laboraran diversos actors i actrius locals, així com els i les alumnes de l’escola de dansa KMY Studio.

Els Reis i la Cavaldada

Sense cap mena de dubtes, la gran notícia pels petits i petites de Sabadell és que Ses Majestats els Reis d’Orient tornaran, aquest any, a fer una Cavalcada tradicional per Sabadell. Després que l’any passat el seguici es va haver de substituir per una Fira Reial a Fira Sabadell, aquest any hi tornarà a haver desfilada la tarda del 5 de gener. En principi, recorrerà la ciutat de sud a nord. Si la situació epidemiològica canviés, però, els seus responsables ja han parlat amb els reis Blanc, Ros i Negre per activar una altra opció.

Del 2 al 4 de desembre a Fira Sabadell es podran visitar els preparatius de la Cavalcada a la Fira Reial. I a partir del 26 de desembre tornarà l’Ambaixador, que instal·larà el seu Campament Reial a la Casa Duran gràcies a Sabadell Comerç Centre. Per visitar-lo caldrà fer reserva prèvia, com l’any passat. També hi haurà carters reials al centre cívic de la Creu de Barberà, a laSala Teatre, a l’estació del Trenet del Parc Catalunya i als mercats municipals.

Dàmaris Gelabert

La programació familiar nadalenca es completarà, el proper 4 de gener (17.00 i 19.30) amb dos concerts de Dàmaris Gelabert que tornarà a Sabadell després de l’èxit dels concerts que va fer per Festa Major a la Font de Can Rull. Com que llavors hi havien molt poques entrades i es van exhaurir molt ràpidament, la cantant actuarà de nou a la ciutat, en aquesta ocasió en un espai més gran, el Pavelló del Nord, i amb més aforament (4.000 persones en total). Les localitats, gratuïtes, es podran reservar a la web de l’Ajuntament a partir del 15 de desembre.

Trenets i atraccions

Després que la Festa Major no pogués tenir una fira d’atraccions a causa del covid, el Nadal s’aprofitarà per instal·lar-ne una al Parc Central del Vallès. Funcionarà del 15 de desembre al 9 de gener i els matins (d’11.00 a 14.00) les atraccions funcionaran sense música ni il·luminació per tal que en puguin fer ús infants amb neurodiversitat.

A més, tornarà El Carrilet de Nadal, un trenet que, de dilluns a divendres durant les vacances escolars, recorrerà els eixos comercials de nord a sud i a la inversa, realitzant diferents parades. Els viatges seran gratuïts respectant la limitació d’aforament de 60 persones i per agafar-lo no caldrà cap ticket (com passava l’any passat) sinó simplement esperar-lo a les parades. El Trenet del Parc Catalunya també estarà en funcionament amb una decoració especial per a l’època.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...