Publicitat

Llibres per fomentar l’empatia i el respecte

LA LLAR DEL LLIBRE
llardelllibre@llardelllibre.cat
Comparteix aquesta notícia

L’estiu s’ha acabat i la tornada a l’escola és un fet inevitable. Per bastants nens i nenes, es pot convertir en un malson perquè tornaran a viure insults, malifetes i inclús agressions violentes per part d’altres alumnes. El casos de bullying van en augment i és molt important saber detectar-los i posar-los remei. La prevenció és molt important i cal començar a educar als infants des de l’empatia i la tolerància el més aviat possible.

La Isabel Roca, l’especialista en literatura infantil i juvenil de La Llar del Llibre, ens ha preparat un recull de novetats de contes per aprendre a empatitzar i a ser amable els uns amb els altres. Perquè, ja ho sabeu, llegir és imprescindible per créixer!

Orelles de papallona
Autors: Luisa Aguilar i André Neves
Editorial: Kalandraka

Tenir les orelles de pàmpol, el cabell indomable, ser alt o baix, prim o grassonet? El tret més insignificant pot ser motiu de paròdia per als éssers humans. L’àlbum fa l’ullet a adults i infants per posar de manifest com en som d’estereotipats.
Amb un pessic de sentit de l’humor i una salpebrada d’imaginació, qualsevol pot transformar en positiu allò que d’altres troben motiu d’escarni. De fet, ser diferents ens enriqueix; en canvi, riure’s de les diferències de l’altre, ens empobreix com a éssers humans.

El món de la Bruna
Autores: Mònica Llamas i Marta López
Editorial: Cuatro Hojas

Una història tracta d’empatitzar amb les víctimes de l’assetjament escolar, però també parla del poder de superació, d’aquests valors tan importants com el respecte i l’empatia i, sobretot, de com l’amor i la seguretat que podem proporcionar des de la unitat familiar són les armes més poderoses amb les que la protagonista comptarà per tenir èxit.

Malena Balena
Autor: Davide Cali i Sonja Bougaeva
Editorial: Libros del Zorro Rojo

A la piscina, les nenes es riuen de la Malena. I és que la Malena pesa molt, massa. Tant, que li diuen balena. Però un dia, el monitor de natació li ensenya un truc i la seva vida comença a canviar.

Què t’ha passat?
Autor: Josep Gregori i Seta Gimeno
Editorial: Animallibres

En Martí és un nen molt alegre, però últimament no va tan content a l’escola. Què li deu passar? Gràcies a l’àvia, la família descobrirà què li ocorre i entre tots intentaran posar solució als seus problemes. Què t’ha passat? és una història tendra i valenta sobre l’assetjament escolar i sobre com superar-lo amb el recolzament de la família. Així doncs, el relat ens explica com acceptar les situacions difícils i aprendre a solucionar-les.

Vermell, o per què el bullying no és cap broma
Autor/a: Jan de Kinder
Editorial: Tramuntana

Tot va començar com una cosa sense importància. En Tomàs s’havia posat vermell, i era divertit, però quan tothom va començar a riure’s d’ell, ja no era tant divertit.

Todos con Vanesa
Autor/a: Kerascöet
Editorial: Beascoa

Un llibre sense paraules, en el que les imatges prenen una gran importància. La Vanesa pateix assetjament per part d’un company d’escola que veu tot el que passa i està decidida a canviar la situació i fer que la resta de companys en prenguin consciència dels fets. Ho aconseguirà…???

 

Avui no jugues
Autor/a: Pilar Serrano i Canizales
Editorial: Nubeocho

La nena nova, l’Emma, és molt dominat i actua de manera injusta i abusiva amb els seus companys. Els treu l’esmorzar, decideix qui juga i a què es juga…

PIM! PAM! PUM!
Autores: Elisenda Roca i Cristina Losantos
Editorial: Bambú

En Nil ha canviat d’escola i està content: farà amics nous i s’ho passarà molt bé. Però, ei!, alerta!, que al fons de la classe hi ha un parell de bestioles que es diuen Marta i Enric i que es comuniquen amb cops, coces, mossegades, esgarrapades i estirades de cabells. Això s’ha d’acabar!

Què li passa a l’Uma?
Autora: Raquel Díaz Reguera
Editorial: Nubeocoho

Ningú no sap què li passa a l’Uma. Té la mirada perduda i els seus silencis són eterns. “Es deu estar fent gran”, pensa la seva mare. L’Uma està trista perquè, en realitat, està patint assetjament escolar.

El gran llibre dels Super Poders
Autor/a: Susanna Isern i Rocío Bonilla
Editorial: Flamboyant

 Tots tenim algun SUPERPODER increïble!
Un SUPERPODER que ens converteix en persones úniques i irrepetibles. Quin és el teu?
El gran llibre dels superpoders és una col·lecció de talents bellíssimament il·lustrada que et farà reflexionar sobre la identitat, i sobre les teves virtuts i capacitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...