Publicitat

DIA UNIVERSAL DELS DRETS DELS INFANTS 2021

Els infants tenen drets

Sabeu què és el DUDI? N’heu sentit a parlar? El DUDI és el Dia Universal dels Drets dels Infants i es celebra cada any el 20 de novembre des que, l’any 1959, es va promulgar la Declaració Universal dels Drets de la Infància.

Tots els drets que aquesta Declaració recull pels nostres infants són perfectament vigents avui en dia: dret a la igualtat, a una protecció especial, a un nom i una nacionalitat, alimentació, habitatge i assistència mèdica, educació, comprensió i  afecte, educació gratuïta, dret a divertir-se i jugar, a ser atesos preferentment en cas de perill, a ser protegits contra l’abandonament i l’explotació laboral, i a rebre una educació que fomenti la solidaritat, l’amistat i la justícia universal. 

Podem pensar que molts dels nostres infants, a Sabadell, tenen tots aquests drets garantits, però n’hi ha d’altres que es concreten a les nostres ciutats, pels que val la pena lluitar: carrers i places adequades, camins escolars segurs, espai públic verd i sostenible, protecció dels nous drets digitals, coeducació, habitatges dignes, alimentació sana i saludable, evitar la desigualtat social, més i millor participació política, i una llista infinita que vosaltres, com a famílies, coneixeu tan bé com jo.

La ciutat és nostra, de totes i tots els que hi vivim. És el nostre espai de trobada, de socialització, és el lloc on compartim el nostre temps de vida, on fem tribu les unes amb les altres. I és l’espai dels nostres fills i filles, on aprendran a conviure, a respectar, i on creixeran amb els valors que els volem donar com a societat. I això només es pot fer garantint la igualtat d’oportunitats per a totes i tots, a partir del reconeixement dels nostres infants com a subjectes de les diferents cartes de drets, entre les quals la DUDI és de les més importants. 

Els drets és vulneren o es garanteixen a les ciutats, però per tal de poder-los reivindicar, primer cal conèixer-los, així que us deixo l’enllaç a aquest article que parla dels drets dels infants a internet: https://internetsegura.cat/el-20-de-novembre-dia-universal-del-nen-o-de-la-infancia/

Feliç dia —reivindicatiu— de la infància!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...