Publicitat

Les recomanacions literàries per apropar-se a la natura

LA LLAR DEL LLIBRE
llardelllibre@llardelllibre.cat
Comparteix aquesta notícia

Tot és verd! Amb bon temps, ens ve de gust sortir a l’aire lliure i gaudir de la Natura. Per què no us animeu a descobrir-la de ben a prop? Ben curiosa, l’Isabel Roca, l’especialista en literatura infantil i juvenil de La Llar del Llibre, ens ha preparat un recull de novetats de contes relacionats amb la Naturalesa i la seva fauna i flora. Perquè, ja ho sabeu, llegir és imprescindible per créixer!

Juguem a amagar-nos
Autora: Verónica Fabregat
Editorial: Akiara Books

Un deliciós llibre sense paraules… Un joc conegut… Set amics al bosc…. Mil racons per explorer… Mentrestant, es fa de nit… Hi ha un nen que no apareix… Una petita aventura amb final feliç!!!

Cries d’animals. Europa. 
Autores: Tándem Seceda i Ester García
Editorial: Faktoria de Llibres

La sèrie «Qui soc? Cries d’animals» presenta diverses espècies de mamífers i aus agrupades per continents per inspirar la curiositat per la fauna i la cura de la naturalesa des de les primeres edats.

Amb textos assequibles i descriptius, acompanyats d’una suggeridora il·lustració, cada cria es presenta amb una endevinalla i estableix un diàleg directe i actiu amb les lectores i lectors.

Els set regnes dels éssers vius
Autors: Mike Barfield i Lauren Humphrey
Editorial: Blume

Al planeta Terra, la vida és a tot arreu. Selves, deserts, mars, planures, camps i boscos, tot és ple de vida, però també pots trobar una pila d’éssers vius amagats a casa teva o a dins del teu cos!

Un llibre de la selva
Autor: Fernando Vázquez
Editorial: A buen paso

Un llibre que no necessita paraules per convidar-te a viatjar. T’animes a l’aventura?

Alguna cosa i res
Autor/a: Anna Paszkiewicz i Kasia Walentynowicz
Editorial: Thule

Res no tenia res que fos seu. No vivia enlloc i no significava res per a ningú. A més, era petit, esprimatxat i quasi transparent del tot.

Sigues un arbre!
Autor/a: Maria Gianferrari i Felicita Sala
Editorial: Baula

Sigues un arbre! Estira els braços cap al sol, tal com un arbre hi estira les branques. Fes arrels. Que s’enfonsin bé a la terra perquè puguis créixer fort. Mira’t: ets un arbre. Ara mira al teu voltant. No estàs sol. Ets un entre molts arbres. Junts som un bosc.

Tunipanamburga, la remeiera
Autor/a: Roser Serra i Antònia Bonell
Editorial: Brins Edicions

El follet Joan i la remeiera Tupinamburga t’acompanyen a descobrir el món de les plantes remeieres.
Al llarg del camí faràs bons amics que t’ensenyaran les plantes que es troben a la muntanya, per a què s’utilitzen i algun dels seus secrets. I així coneixeràs alguns personatges de la tradició popular: follets, nimfes, fades, mags, bruixes bones, sàtirs…

Un any al bosc del ratolí
Autora: Alice Melvin
Editorial: Baula

El Ratolí passeja pel bosc i visita els seus amics: la Guineu, l’Esquirol, l’Eriçó, la Llúdria, el Teixó… Sempre gaudeix del que ofereix la natura a cada estació: l’olor de les flors a la primavera, la dolçor dels fruits a l’estiu, els colors de les fulles a la tardor i l’escalfor de la llar quan fa fred a l’hivern.

Tresors naturals que hem de protegir
Autora: Ana Alonso i Violeta Monreal
Editorial: Barcanova

En el nostre planeta hi ha tresors naturals que hem de protegir: el bosc més màgic, la fossa marina més profunda, el mar de sal més blanc…

Dies com aquest
Autor/a: Oriane Smith i Alice Gravier
Editorial: Libros del Zorro Rojo

Un llibre d’imatges impactant en el qual dues veus diferents, un nen i un esquirol, van relatant la seva experiència en el transcurs d’un dia: «No tots els dies veus com surt el sol.

El Río Amazonas
Autor/a: Sangma Francis i Rômolo d’Hipólito
Editorial: SM Ediciones

L’Amazones travessa tot un continent al llarg de més de 6.000 km, a través d’una selva inmensa fins a l’oceà. Durant tot el recorregut, acull l’ecosistema més valuós i variat de la Terra, on viuen milers d’espècies d’animals i plantes.

La Terra és amiga meva
Autor/a: Maïa Brami i Karine Daisay
Editorial: Zahorí Books

Arreu del món hi ha persones posant en marxa iniciatives que ajudin a protegir el planeta. Les nenes i nens que ens presenta la Maïa Brami han après a viure en harmonia amb la natura i són un exemple de com fer les coses d’una altra manera.

Enciclopedia británica para niños. Animales y vegetales. 
Autor/a: Christopher Lloyd
Editorial: Montena

Curiositats, dades molt interessants, imatges impactants, il.lustracions descriptives, tot això I més de la mà dels experts més famosos del món, per arribar gairebé tot dels animals i vegetals. Comencem!!!

El bosc dels germans
Autor/a: Yukiko Noritake
Editorial: Coco Books

Una metàfora deliciosa de com les nostres accions donen forma al món que ens envolta. És un llibre per contemplar, que convida a reflexionar sobre l’espai que a cadascú li escau millor, sense judicis, i sense oblidar que el dia de demà serà la natura la que ens permetrà la nostra supervivència si som capaços de conviure-hi i preservar-la.

Comentari

  1. Gràcies per aquestes recomanacions. Afegeixo el conte ‘La caricia del vent’ de Sandrine Kao (editorial Libros del Zorro Rojo), un llibre de petites il·lustracions i poques paraules. Subtil, tendre i graciós, que ens deixa amb un somriure als llavis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...