Publicitat

Recomanacions literàries per aprendre d’art aprofitant les vacances

LA LLAR DEL LLIBRE
llardelllibre@llardelllibre.cat
Comparteix aquesta notícia

Qui no ha anat algun cop a un museu? I sobretot durant les vacances! Com que molts de vosaltres, segurament, aprofitareu aquests dies per deixar-vos caure en algun d’aquests equipaments, la Isabel Roca, l’especialista en literatura infantil i juvenil de La Llar del Llibre, ens ha preparat un recull de novetats de contes relacionats amb els museus i els artistes. Perquè, ja ho sabeu, llegir és imprescindible per créixer!

L’art, quina marranada! Petit manual de la taca ben feta
Autora: Sandrine Andrews
Editorial: Mediterrània

Convertir taques en obres mestres és tot un art! Seguint l’exemple de cèlebres artistes contemporanis com Miró, Pollock, Calder, Klee o Rothko, els més petits trobaran en aquest llibre un espai de creació i d’iniciació al món de l’art de la manera més divertida, sense por a les taques. Com més, millor!

Sóc una artista 
Autora: Marta Altés
Editorial: Blackie Books

El protagonista de Sóc un artista és una apassionat dels colors, les formes, les textures, el moviment i de tot allò que l’inspira: els mitjons, el que guarda a la nevera… Ni tan sols els seu gat pot escapar-se d’una bona mà de pintura! Veu art a totes bandes i no pot deixar de crear! Només hi ha un problema: la seva mare no sembla tan entusiasmada com ell…

La Miffy va al museu
Autor: Dick Bruna
Editorial: Coco Books

Tornen les aventures de la Miffy, un clàssic de la literatura infantil de l’artista, autor, il·lustrador i dissenyador gràfic neerlandès Dick Bruna. En aquesta ocasió, la mare de la Miffy vol anar al museu amb tota la família, però el pare dubta, ja que pensa que potser la Miffy és massa petita. «Massa petita? No, no ho sóc, sóc molt alta i gran!», li respon ella.

Mia, artista
Autor: Goretti Pérez
Editorial: Disset

La Mia s’ha mudat amb la família a una casa nova i la mare li proposa pintar la seva habitació d’un color, a escollir entre el blau, el groc i el vermell. Però la Mia és una nena molt curiosa amb moltíssima imaginació i aquests colors la transportaran a un món increïble dins grans obres de la història de l’art mentre decideix el color per a la seva nova habitació.

El museu perdut
Autor/a: Marina Saéz
Editorial: MTM

El 1995, una nena va perdre el guant de la mà esquerra. Quan el buscava, va ensopegar amb el lloc on va a parar tot allò extraviat: el Museu Perdut. Té un munt de pisos i està farcit de sales genials i d’andròmines que mai pensaves que tornaries a veure! Endavant i no et perdis!

Embolic al museu
Autor/a: Luciano Lozano
Editorial: Mediterrània

En aquest museu no es permet tocar l’art. Però això no vol dir que l’art hagi de romandre quiet… Pintures i escultures prenen vida quan una nena visita el museu amb els seus companys de classe. El que comença com un recorregut més pel museu es converteix en una sensacional cercavila ja que l’art, que no s’ha de tocar, toca els joves visitants de manera sorprenent.

Perdut al museu
Autor/a: Luisa Vera
Editorial: Combel

Us agradaria fer una passejada per un museu d’art modern? El protagonista d’aquest llibre recorre les sales d’un museu imaginari en un homenatge a Matisse, Mondrian, Picasso, Delaunay, Monet, Van Gogh o Miró.

El Museu d’Art
Autors: Tanya Kyler / Sr. Sánchez
Editorial: Mediterrània

Vine al museu a explorar les obres d’art més increïbles, descobrir grans artistes i conèixer la gent que hi treballa! Segueix les més de 50 solapes amb fets i curiositats de la història de l’art, des de les pintures rupestres fins a les obres mestres dels nostres dies.

Museus de Catalunya
Autor: Robert Garcia
Editorial: Mediterrània

Hores i hores de diversió en un recorregut fascinant pels museus i espais patrimonials. Descobreix la industrialització a Catalunya! Des del Museu Molí Paperer de Capellades, al Museu de la Pell d’Igualada, passant per les Mines de Cercs, el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, el MNACTEC de Terrassa o bé el Museu del Suro de Catalunya. Una visita sorprenent als museus de prop de casa!

100 conceptes sobre art
Autor/a: Susie Hodge i Marcos Farina
Editorial: Coco Books

Es pot resumir el meravellós món de l’art en només 100 conceptes? Materials, tècniques, estils, dissenys, artistes del passat i del present i diferents mètodes d’expressió artística resumits en 100 conceptes triats amb cura.

Enigmes. Desafia la teva ment amb 25 misteris d’art
Autors: Víctor Escandell i Ana Gallo
Editorial: Zahorí

En aquest llibre t’esperen 25 enigmes per divertir-te mentre t’esprems el cervell i t’endinses en el món de la creació artística. Descobriràs sorprenents històries, personatges i curiositats en un recorregut que et portarà des de les coves amb pintures rupestres als grafits de la ciutat moderna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...