Publicitat

Els millors llibres per educar en valors de la pau i la convivència

Professora explicant un conte al nens i nenes de diverses nacionalitats | Cedida
LA LLAR DEL LLIBRE
llardelllibre@llardelllibre.cat
Comparteix aquesta notícia
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email

Estem vivint temps molt difícils on la pandèmia de la Covid-19 i la Guerra a Ucraïna són a l’ordre del dia i és important educar a les noves generacions en valors com la Pau i la Convivència per intentar que no es repeteixin els errors del passat. Amb aquesta filosofia, la Isabel Roca, l’especialista en literatura infantil i juvenil de La Llar del Llibre, ens ha preparat un recull de novetats per fomentar la lectura entre els petits sense oblidar el compromís social. Perquè, ja ho sabeu, llegir és imprescindible per créixer també interiorment!

Bill i Janet
Autora: Julia Donaldson / Axel Scheffler
Editorial: Brúixola

En un planeta molt llunyà viuen els vermellets, que són de color vermell, i els blavets, que són de color blau. Els vermellets i els blavets no es duen gens bé i mai juguen junts, però què passaria si una jove vermelleta i un jove blavet s’enamoressin?

Veïns
Autors: Àngel Burgas / Mar González
Il·lustradors: Ignasi Blanc i Anna Aparicio
Edit: Babulinka

Un nen, una nena, molts animals, moltes plantes…però, dues realitats, dues paletes de color. I si un día un d’ells entra a la página de l’altre??

D’aquí no passa ningú!
Autor/a: Isabel Minhó Martins
Il·lustrador: Bernardo P. Carvalho
Editorial: Takatuka

El general mana en aquest llibre! El general ha decidit que vol ser l’heroi d’aquesta història! El general pensa: “Si la pàgina de la dreta sempre és en blanc, seré l’heroi d’aquesta història sempre que em vingui de gust”

Les botes del general
Autora: Elisa Ramon
Il·lustrador: Francesc Rovira
Editorial: Edicions del Pirata

Un general necessita unes botes per anar a la guerra, així que decideix fer-se’n unes a mida. Pel general, la guerra és la guerra. Però el que no sospita és que ni els seus soldats ni les seves botes opinen igual. A ells, la guerra no els agrada gens. I és que mai és tard per celebra la vida.

El mur. Els murs ens separen, però el futur es construeix amb l’ajut de tots
Autor/a: Giancarlo Macri / Carolina Zanotti
Il·lustrador: Sacco i Vallarino
Editorial: LU

Els murs ens separen, però el futur es construeix amb l’ajut de tots. La diversitat enriqueix…comparteix-ho.

La maleta
Autor/a: Chris Naylor-Ballesteros
Editorial: La Galera

Quan un dia un estranger arriba, amb només una maleta, tothom comença a fer-se preguntes. Per què és aquí? D’on ve? I què hi duu, a la maleta?

Aquí qui mana? Un llibre sobre política per a la mainada

Autor/a: Rodrigues, A / Ribeiro, L / Desgualdo, P / Markun, P
Editorial: Blobe Publishing

Aquí qui mana? és un llibre sobre política fet amb mainada i per a la mainada. Des de la infància el nostre imaginari està poblat d’històries de reis i reines, mestres i aprenentes. En el dia a dia, de formes d’organització política n’hi ha per tot arreu, des de la direcció de l’escola a la capitana de l’equip. Però al capdavall, què és el que fa que un rei sigui rei?

Inseparables
Autora: Mar Pavón
Il·lustradora: Maria Girón
Editorial: Tramuntana

Eren inseparables fins que un dia va passar una cosa terrible….
Narrada en primera persona i amb una sabata com a protagonista, aquesta original història ens fa partícips d´un viatge tan incert com traumàtic, que acaba de la forma més insospitada.
Un àlbum que apropa als nostres infants una altra realitat; aquella on els autèntics superherois no només existeixen sinó que aconsegueixen que els nens, malgrat tot, tornin a somriure.

Podries 
Autora: Joana Raspall
Il·lustrador: Ignasi Blanch
Editorial: Takatuka

Un emotiu homenatge a totes les persones que han d’abandonar casa seva involuntàriament i una reflexió sobre la condició humana adreçada a petits i grans.

Alika
Autor/a: Paco Ortega
Editorial: Bookolia

Un text bonic i tindré que recollir l’esperança, els records, I també les pors de les persones que enrere casa seva, el seu país, els seus amics…

Un llarg viatge
Autor/a: Daniel H. Chambers
Il·lustrador: Federico Delicado
Editorial: Kalandraka

Aquesta és la història de dos viatges que transcorren paral·lelament i es barregen en una obra plena de sensibilitat i delicadesa: una oca i la seva cria emprenen un viatge cap a les terres càlides del sud, mentre que una família que habita en un territori en guerra emprèn la fugida cap al nord.

La Maleta
Autor/a: Núria Parera
Il·lustrador: Maria Hergueta
Editorial: Babulinka Books

Una maleta que passa de mà en mà, discorrent entre vides diferents alhora que avança cap el segle XX. Les colònies tèxtils, la revolució, la guerra civil, el fes l’amor i no la guerra, la caiguda del franquisme. Les migracions volgudes o no, no s’aturaran mai.

Llibertat
Autor/a: Paul Eluard
Il·lustrador: Jordi Vila Delclòs
Editorial: Símbol

El poema “Llibertat, de Paul Eluard, fou publicat clandestinament a la França ocupada l’any 1942. L’impacte que tingué per la seva bellesa i força feu que ben aviat esdevingués un himne a la llibertat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...