Publicitat

CUINEM!

Recepta de quartet de piscolabis per a les festes de Nadal

CLARA BORRELL
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Què, preparats per Festes? Amb el primer trimestre a punt d’acabar o ja acabat. Que bé… Tenir temps lliure, poder-se aixecar tard i esperar amb candeletes per fer cagar el Tió, trobar que el pare Noel ens ha deixat coses sota de l’arbre i la vigília de Reis anar a dormir d’hora, perquè quan Ses Majestats arribin a casa la trobin tranquil.la i en silenci.

Les Festes de Nadal són tot això, però també àpats amb família, que sovint els grans de casa viuen amb un cert estrès. Avui us proposo que els ajudeu fent part dels entrants. Us hi animeu?

Ingredients

  • Un bon tall de formatge de cabra o d’ovella i de vaca, que pugueu tallar a triangles perquè semblin avets nevats.
  • Bastonets de pretzel (en trobareu a tots els supermercats).
  • Bocinets de pebrot vermell o llavors de magrana.
  • Una terrina grossa de crema de formatge.
  • Dauets de xurruqes, o de quicos o de blat de moro torrat i salat (vaja, com en digueu vosaltres).
  • Barreja de pebre vermell dolç i pebre vermell picant o semipicant.
  • Barreja d’espècies, les que més us agradin. Jo us suggereixo curri groc.

Elaboració

Per fer els arbrets de Nadal nevats només necessitem tallar a triangles el formatge que haguem escollit. Dipositar cada tall l’un al costat de l’altre en una safata per servir o una teula. Sota cada un dels talls hi poseu mig bastonet de pretzel, simulant el tronc de l’arbre. I pel damunt dels talls, unes quantes llavors de magrana o bocinets de pebrot vermell, i així semblarà que tenim avets decorats.

Per fer les boles de formatge, primer hem de tenir en compte que el formatge estigui ben fred per poder-lo manipular. Ens mullem les mans amb aigua i fem tantes boles com vulguem. I després amb molt de compte n’arrebossem unes quants amb els trossets de xurruca, d’altres amb la barreja de pebres vermells i les darreres amb les espècies que hagueu escollit.

Ho posem amb plats bonics i ho tapem tot amb paper film, I cap a la nevera fins al moment de servir. I llestos. Bon profit i Bones Festes!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...