Publicitat

OPINIÓ

Preparats, llestos…

“El Joan Reixach té clar que el Club de Natació Sabadell hauria de ser la institució on tots poguéssim practicar esport, on els infants puguin practicar l’esport”
Joan Reixach, candidat a la presidència del Club Natació Sabadell | (c) Petit Sabadell
Carles Rodrigo
Mestre i doctor en Pedagogia
Comparteix aquesta notícia

Aquesta setmana hem començat, més aviat que mai, un nou curs escolar. No parlaré dels motius ni de les dificultats d’aquest inici avançat, però si que es comença a parlar de les activitats extraescolars i, per tant, de l’esport extraescolar. De fet, hauríem de parlar de l’esport infantil, o, com diu el presidenciable al Club de Natació Sabadell, Joan Reixach, de l’esport de la canalla.

La pràctica esportiva durant la infància és un dels factors més importants a tenir en compte en el desenvolupament integral dels nens i nenes del nostre país. La pràctica esportiva proporciona beneficis tant des del punt de vista físic i psicològic com social i acadèmic. Tots els infants haurien de practicar esport ens els primers anys i tots hauríem de facilitar que aquesta pràctica esportiva s’allargui a totes les edats.

La nostra tasca com a adults educadors ha d’anar encaminada a fomentar l’esport infantil i així ajudar a formar ciutadans ben educats, respectuosos amb els altres, tolerants i solidaris, que respectin unes normes mínimes però necessàries per fer possible una millor convivència, una millor ciutat, un millor Club

El Joan Reixach té clar que el Club de Natació Sabadell hauria de ser la institució on tots poguéssim practicar esport, on els infants puguin practicar l’esport, sabent que no només es millora la forma física, sinó que es treballen valors i hàbits fonamentals per al creixement personal, com són l’esforç, la responsabilitat, la tolerància, la solidaritat, el treball en equip, la cooperació, etcètera… Hem d’aprofitar l’esport com una eina educativa i de desenvolupament psicològic i social. I hauríem de voler que tots els nens i nenes practiquessin esport, un esport adaptat a les seves necessitats personals, un esport per al seu gaudi, per l’afavoriment de relacions personals i pel manteniment d’una forma física i mental saludable.

En Joan Reixach ho té clar: la nostra tasca com a adults educadors (pares, mares, socis, monitors, entrenadors,…) ha d’anar encaminada a fomentar l’esport infantil i així ajudar a  formar ciutadans ben educats, respectuosos amb els altres, tolerants i solidaris, que respectin unes normes mínimes però necessàries per fer possible una millor convivència, una millor ciutat, un millor Club.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...