Publicitat

CONSELL D’INFANTS I ADOLESCENTS DE SABADELL

Primera sessió plenària del curs del Consell d’Infants i Adolescents de Sabadell

La reunió ha servit per renovar aquest òrgan de participació infantil amb la presa de possessió de 75 nous membres escollits mitjançant un sorteig
La regidora Sònia Sada en la seva intervenció a la sessió, aquesta tarda, a l’Espai Cultura Sabadell | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

El Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell ha celebrat aquesta tarda una sessió plenària en la qual, entre d’altres, s’han presentat les propostes treballades durant l´últim trimestre, s’han definit els temes que es tractaran durant el curs 2021-2022 i s’ha renovat parcialment els membres d’aquest organisme municipal de participació infantil. La sessió s’ha celebrat a l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell emmarcada en els actes de commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants, que es va celebrar dissabte passat.

Durant la reunió la regidora de Cicles de Vida, Sònia Sada, ha agraït als consellers la seva participació i ha anunciat la celebració d’una propera sessió plenària al Saló de Plens de l’Ajuntament amb la presència de l’alcaldessa Marta Farrés, que avui no ha pogut assistir perquè es trobava a Madrid. Un dels temes que el Consell treballarà aquest curs serà el coneixement de la ciutat de Sabadell. Per això, les comissions territorials es barrejaran amb components de diferents districtes i les reunions es celebraran, també, a diferents punts de la ciutat.

Èxit de participació

El procés de renovació dels membres del Consell va començar a principis d’aquesta tardor. Durant els mesos de setembre i octubre s’han dut a terme sessions informatives adreçades als infants que actualment cursen cinquè de Primària a les escoles i els centres d’educació no formal de la ciutat, per explicar-los què és aquest espai i com participar-hi. L’elecció dels nous integrants va fer-se el 10 de novembre, amb un sorteig. Posteriorment va tenir lloc una sessió informativa amb les famílies, per tal d’aportar més dades i resoldre dubtes. El procés ha finalitzat avui amb la presa de possessió dels nous membres del Consell.

En aquesta ocasió, el procés s’ha caracteritzat per l’èxit de participació. S’han rebut 112 candidatures, de les quals 75 han passat a integrar l’organisme. La resta han passat a formar part d’una llista ordenada de suplents.

Ciutadania de ple dret

El Consell té l’objectiu de fomentar la participació activa i cívica de la població infantil com a ciutadania de ple dret i garantir un entorn amb els i per als infants. És, en definitiva, un espai en el qual els infants i adolescents sabadellencs treballen i posen en pràctica els seus drets. Els participants hi poden expressar idees i opinions i proposar-hi accions per transformar i millorar la ciutat que es traslladen a l’Ajuntament per tal que les tingui en compte a l’hora de gestionar la ciutat.

El Consell s’estructura en diferents òrgans. El consell plenari és el més important perquè és on s’hi prenen les decisions. L’integren tots els membres i es reuneix dos cops l’any. També hi ha set comissions de zona, una per a cada districte de la ciutat, que es reuneixen un cop a més i la coordinadora de comissions de zona que s’encarrega de preparar les sessions i coordinar les reunions. Es reuneix un cop al trimestre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...