Publicitat

DIA DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Diumenge, primera cursa infantil i juvenil per a persones amb mobilitat reduïda a Sabadell

Els organitzadors de ‘Sabadell corre pels nens’ creen una prova per reivindicar la inclusió i reivindicar la supressió de barreres de tot tipus
Toni Valverde, un dels organitzadors de la cursa; i Laura Reyes, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell | Cedida
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sabadell viurà aquest proper diumenge 28 de novembre de 2021 la primera edició d’una cursa infantil i juvenil per a persones amb mobilitat reduïda. Serà una versió de la cursa Sabadell corre pels nens i les nenes que s’organitzarà per primera vegada destinada a aquest col·lectiu. L’objectiu és fomentar la inclusió i reivindicar la supressió de barreres, i no només arquitectòniques. La iniciativa s’inclou en el programa Som Capaços, amb el qual Sabadell commemora el Dia de les Persones amb Discapacitat.

La cursa l’organitzarà l’Associació Esportiva Cinc Quilòmetres de Sabadell amb el suport de l’Ajuntament i es portarà a terme al passeig de Manresa. Es convertirà, així, en una de les set curses d’aquest tipus que s’han fet a tot Catalunya.

El recorregut serà de 60 metres entre els quals hi haurà diverses distàncies a recórrer en funció del que prefereixi cada nen i nena participant. Els assistents correran amb cadira de rodes, crosses, caminadors o a peu, en el cas de tenir problemes de psicomotricitat a les cames. Es faran sortides esglaonades, de quatre en quatre, des de les 10.00 del matí fins a les 15.00 de la tarda. L’objectiu es donar visibilitat als problemes que pateixen aquests infants de forma que la ciutadania pugui adoptar una actitud empàtica i conscient de les dificultats amb què es troben a la vida quotidiana.

La participació és gratuïta, prèvia inscripció a través del formulari que trobareu en aquest enllaç. L’objectiu dels organitzadors és arribar a la xifra de 125 corredors i corredores. De moment, s’han registrat una cinquantena d’inscripcions. El dia de la prova es muntarà un bar solidari amb l’objectiu de recaptar fons per destinar a entitats que treballen amb nens i nenes amb mobilitat reduïda.

L’Associació Esportiva Cinc Quilòmetres organitza cada any (amb l’excepció obligada de l’any passat degut a la pandèmia) la cursa Sabadell corre pels nens i les nenes, que s’ha convertit, pel gra nombre de participants que aplega, en la principal prova d’aquestes característiques a la ciutat. Es tracta d’una cursa no competitiva, amb la que es vol ajudar a sensibilitzar i a recaptar fons per a la investigació de diverses patologies pediàtriques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...