Publicitat

NADAL 2021

La campanya de joguines de la Creu Roja arribarà aquest any a 2.000 infants de Sabadell, Sant Quirze, Badia i Barberà

La iniciativa està oberta a les donacions de particulars: cal portar joguines noves, no sexistes i no bèl·liques a la seu de la Creu Roja de Sabadell
La campanya l’organitzen els voluntaris de la Creu Roja Joventut | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

La Creu Roja de Sabadell ja ha posat en marxa la seva campanya de joguines del Nadal 2021-2022, un dels projectes més emblemàtics de l’entitat durant l’any. La iniciativa, que porta per títol Els seus drets en joc i és gestionada per Creu Roja Joventut, preveu atendre aquest cop gairebé 2.000 infants de Sabadell, Badia, Sant Quirze i Barberà. Es porta a terme en col·laboració amb els Ajuntaments.

La campanya es basa en la recollida de joguines noves, no bèl·liques i no sexistes perquè “el joc és una de les vies més útils per a la difusió de qualsevol proposta educativa i pedagògica”, expliquen els responsables de la iniciativa. “Per tant, invertim els nostres esforços per tal que al llarg de l’època més significativa (per a la societat occidental) entorn la joguina (el Nadal), cap infant es quedi sense rebre els seus regals“, afegeixen. Cal destacar que la campanya no recull joguines de segona mà, per poc ús que hagin tingut.

El canvi de model instaurat l’any 2019 (consistent en lliurar les joguines en una botiga en la qual els usuaris poden escollir-les en comptes de donar-les en lots preestablerts i tancats) segueix estenent-se. La implementació del sistema de botiga es repetirà a Sabadell —a Fira Sabadell— i a Badia del Vallès —Edifici el Molí—. A més, i per primera vegada, arribarà a Barberà del Vallès i, més en concret, a la Torre d’en Gorgs. Tots els espais que s’habilitaran per a l’entrega de joguines, siguin o no en format botiga, s’han treballat amb els ajuntaments de cada municipi. De la mateixa manera, els llistats de beneficiaris també s’han elaborat de la mà dels Serveis Socials municipals. A més, s’hi inclouen infants vulnerables dels projectes de la mateixa Creu Roja Sabadell. Com en tots els projectes de la institució, el voluntariat juga un paper clau en el seu desenvolupament.

Col·laboradors de la campanya

Els ajuntaments de Sabadell, Badia, Sant Quirze i Barberà faran, un any més, una aportació econòmica per a la compra de joguines. També l’Obra social “la Caixa” realitzarà una donació de caire econòmic tal i com ha fet els últims anys.

D’altra banda, les empreses o entitats interessades en participar poden fer la seva aportació dinerària o organitzar algun tipus de recollida de joguets. Es poden posar en contacte amb la Creu Roja Sabadell a través del correu electrònic informacio.sabadell@creuroja.org o trucar al 93 726 55 55.

Per la seva part, i com cada any, les persones particulars que hi vulguin aportar el seu granet de sorra, poden portar les joguines noves a la finestreta de la seu de la Creu Roja a Sabadell (c. Marquès de Comillas, 99). No cal embolicar-les ja que posteriorment caldrà classificar-les i entregar-les.

2 Comentaris

 1. Hola

  Sabeu quin es el motiu per a no agafar joguines de segona mà en bon estat d’us?

  Xoca una mica la veritat, però potser hi ha un motiu…

  Merci!

  1. Hola, Serg! Esgrimim dos motius principals: el primer, que per desgràcia hi ha infants que no poden tenir joguines noves com la resta d’infants. Per tant, la campanya intenta dignificar-los al màxim i que puguin també desembolicar joguines noves aquest Nadal. En segon lloc, és una qüestió de normatives. Les joguines estan sotmeses a normatives de seguretat. Per tant, amb joguines de segona mà, no es pot garantir aquesta seguretat. En aquesta campanya la Creu Roja gestiona milers de joguines i si són de segona mà no es pot saber, per exemple, si un puzzle que s’entrega té totes les peces. Per tant, cal anar amb molt de compte amb això i les joguines precintades noves, sí que garanteixen aquesta seguretat. Entenem el debat, però pensa que atenem famílies vulnerables amb pocs recursos i que, per desgràcia, no compten amb les mateixes oportunitats. Esperem que ho entenguis.
   Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...