Publicitat

Tot allò que no et pots perdre del Festival elPetit a Sabadell

El festival, organitzat per laSala a 12 municis catalans, converteix la ciutat durant uns dies en la capital de les arts per a infants de 0 a 5 anys
‘Le mensonge’, que es podrà veure aquest proper diumenge al Principal | Cedida
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

El Festival elPetit d’Arts per a la Primera Infància (de 0 a 5 anys) celebrarà del 13 al 28 de novembre una nova edició en la qual Sabadell tindrà un pes específic molt important. El Festival es celebra simultàniament a dotze ciutats catalanes però l’organitza, des de Sabadell, l’equip de laSala Teatre. Això fa que la ciutat aculli algunes de les activitats mes importants entre les més de 100 convocatòries incloses al programa. En concret, s’hi ha previst onze propostes, entre funcions familiars, escolars i tallers per a les famílies

A Sabadell, elPetit arrencarà aquest proper diumenge amb dues companyies internacionals. Es tracta de Le mensonge (La mentada), de la Compagnie ACT2, de França; i BLÅfugl (Ocell blau), dels noruecs Dybwikdans.   

Le mensonge (La mentida) és una història sobre la mentida a partir d’una nena que en diu una i no se la pot treure de sobre. La proposta s’adreça a infants de 3 a 5 anys i es podrà veure al Teatre Principal diumenge (12.00), mentre que dilluns se’n faran funcions escolars. BLÅfugl (Ocell blau) és la primera producció d’una sèrie de peces amb la qual la companyia noruega Dybwikdans convida als nadons a establir una conversa musical. Es podrà veure a laSala Teatre en dues ocasions (diumenge a les 10.30 i les 17.00).

El cap de setmana del 20 i el 21 de novembre concentrarà el gruix d’activitats a la ciutat ja que, a més de funcions, Sabadell serà la seu de VI Encontre Internacional d’Arts per a la (primera) infància, que reunirà professionals del sector i mestres per debatre, intercanviar experiències i fomentar el treball en xarxa. L’Encontre es farà a l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell i coincidirà amb la reunió a la ciutat del comitè internacional de l’Association Internacionale du Théâtre pour l’Enfance et la Jeuneusse (Assitej), la principal organització mundial d’arts escèniques per a la infància i la joventut.

Coindicint amb l’Encontre, el dissabte 20 es portarà a terme elPetit als Jardinets, una festa amb tres propostes per a famílies al Jardí de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. S’hi podrà gaudir de l’espectacle Söns, de la companyia Pels més Menuts; de Contes a 2 metres i d’un taller sobre Fibres vegetals amb la companyia Colectivo Terrón.

A Sabadell s’hi podrà veure, també, Natanam un espectacle de dansa de la companyia andalusa DA.TE Danza que arribarà a la ciutat després de guanyar el Premi FETEN, el més important del sector, a l’acostament de la dansa a la primera infància (20 de novembre. Teatre Principal). Aquell mateix dia, per laSala hi passarà Bajau, de la companyia catalana Ponten Pie, estrenada amb gran èxit a finals d’octubre al Festival Temporada Alta de Girona. I a l’Estruch, la companyia sabadellenca Engruna Teatre hi estrenarà Univers, el seu primer espectacle per a la primera infància.

El diumenge 21 de novembre hi haurà dos espectacles més. Es tracta de Nius, de la companyia CreaMoviment que celebra l’arribada de la vida en forma de panxa i batec; i mOts premiers (primers mOts), de la companyia francesa Ak Entrepôt en el qual un ballarí i un actor inventen un nou llenguatge.

Per la darrera setmana de Festival, elPetit proposa a la ciutat un taller orientat a les famílies i titulat Ballant la terra. L’impartiran les membres de la companyia Silver Drops i es centrarà en experimentar sobre l’expressió a través del moviment corporal i la creativitat. Es portarà a terme a la Biblioteca de Ponent, orientat a infants de 3 a 5 anys.

La nova edició d’elPetit a Sabadell acabarà el diumenge 28 amb dAzzleMAZE, una instal·lació artística de la creadora sueda Dalija Acin que proporciona experiències sensorials diverses i fomenta la curiositat, l’exploració, la relaxació i la contemplació. Es tracta d’una proposta apta per a espectadors neurodiversos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...