Publicitat

Recepta de pastís de moniato

Clara Borrell
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Noies i nois, com heu començat el curs? Espero que la mar de bé! Encara no hem acabat de deixar l’estiu i les vacances enrere i d’aquí a quatre dies ja celebrarem la Castanyada! Avui us proposo fer un pastís amb un dels protagonistes d’aquesta festa tan nostrada; el moniato. Sempre celebrem la Castanyada amb panellets, castanyes i moniatos al forn, i és per això que vull que donem més vida a aquest tubercle que Cristòfol Colom va portar de l’Amèrica del Sud, i que nutricionalment és més complet que la patata. Al Perú se n’han trobat restes a tombes de fa vuit mil anys i representacions a peces d’artesania precolombines. Aquesta hortalissa conté un 2% de proteïna, per tant és interessant per a les persones vegetarianes o veganes. També conté vitamines A, E, C i àcid fòlic que ens ajuden a mantenir la pell, els cabells i les mucoses sans, i també és interessant per a mantenir hidratat el nostre sistema digestiu; hem de tenir en compte, però que si el coem al forn o el fregim, perdrem gran part de l’aigua que conté. Som-hi doncs, fem un Pastís de Moniato, recepta que li he manllevat a la Gemma Clofent de La Cuina de Casa.

Ingredients 

-400g de moniato

-400ml de llet evaporada (Ideal és la marca més coneguda)

-150g de sucre

-2 ous

-Canyella en pols

-1 làmina de pasta brisa

-Per decorar: xocolata i moniato cuit

Elaboració

Escalfem el forn a 200 graus, i quan estigui calent hi coem els moniatos fins que siguin tous. Els reservem i quan siguin una mica freds els pelem. Posem del forn a 180 graus i hi coem la pasta brisa, va molt bé posar-hi cigrons secs al damunt per tal que la massa no pugi. Triturem el moniato amb el sucre la llet els ous i la canyella en pols. Aboquem tota la preparació al damunt de la pasta brisa i ho coem mitja hora al forn a 180 graus. Un cop el pastís estigui fred, el podem decorar amb fils de xocolata desfeta i una mica més de moniato cuit que ens haurà sobrat. Si teniu una mànega pastissera genial i si no, podeu posar el moniato en una bossa de plàstic neta i li retalleu la punta.

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...