Publicitat

Els nous tallers del cicle Mini Innova aposten per la impressió en 3D i la creació de videojocs

videojocs
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Cicle Mini Innova Sabadell
Uns nois participant al taller ‘Crea videojocs de rol’ | (c) Espai Cultura

MARTA SABATÉ

Els nens i nenes que són creatius, curiosos i amants dels videojocs o de les noves tecnologies tenen un lloc on anar a aprendre robòtica i jugar a ser petits programadors. Es tracta dels tallers de robòtica educativa del Cicle Mini Innova  que organitza la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 a l’Espai Cultura Sabadell i que en els últims anys s’han convertit no només en una de les activitats de més èxit d’aquest complex cultural del Centre de Sabadell sinó també en una autèntica referència per a totes aquelles famílies que volen incorporar aquest tipus d’aprenentatge en els mes petits. Entre les novetats d’aquest trimestre hi destaquen un taller per dissenyar drons amb modelatge 3D, nous tallers dedicats a la programació de videojocs i una nova proposta d’expressió creativa i multimèdia per convertir-se en youtubers.

El punt fort d’aquest hivern és el taller Crea minidrons amb impressores 3D, que es farà del 3 al 24 de febrer de 2017. Cada infant crearà el seu propi disseny d’un dron, l’imprimirà en 3D, el muntarà, el farà volar i se’l endurà a casa. “Aquesta és una de les grans novetats, que juntament amb els videojocs, tenen un gran al·licient ja que són unes tecnologies que estan molt presents actualment i tenen una resposta molt positiva per part dels nens”, explica Xavi de Gea, monitor dels tallers i un dels organitzadors de la iniciativa, en la qual també hi participen els pares i mares. “Els pares s’ho passen tant bé com els nens i són molt proactius proposant coses”, argumenta.

Una altra de les novetats és Converteix-te en Youtuber!, per a nens i nenes a partir de 12 anys. Aquest taller consisteix en crear una història a partir de la remescla de diferents vídeos, utilitzant una aplicació senzilla per editar continguts multimèdia, amb la qual els participants aprendran a incorporar música, transicions, i d’altres efectes. Després d’editar la seva història publicaran el resultat final a Youtube.“Els nous tallers de Mini Innova estan dirigits a la creació de productes. Volem que els nens siguin creadors de les seves pròpies produccions, així garantim que es diverteixin i aprenguin a la vegada”, assegura De Gea.

Les noves activitats relacionades amb els videojocs són Crea videojocs de rol (abans denominat Videojocs en RPG) i Fes un videojoc online: Spaceshooters. “Els hi ensenyarem com funcionen cadascuna de les eines i, depèn del ritme de cada nen, podran dissenyar un joc d’una pantalla o de 70 pantalles”. Apart d’entendre com funciona, cadascú pot fabricar el joc que li ve més de gust. En tots ells tallers, a cada edició, canvien les activitats o el programa que s’utilitza perquè hi ha molts nens repeteixen, de forma que es facilita que els participants puguin tornar a fer els seus tallers preferits.

Més oferta

Cicle Mini Innova Sabadell 2
Un dels tallers permetrà als participants crear el seu propi dron | (c) Espai Cultura Sabadell

El taller de Lego Wedo “és un dels més populars, és un clàssic que es fa cada any i que es va renovant en cada edició”, explica De Gea. Aquest hivern hi ha programats el nivell Lego Wedo ‘Ens iniciem (25 de febrer 2017) i el Lego Wedo ‘Avancem’ (4 de març de 2017) que és l’anteriorment anomenat Animacions robodirigides. També hi ha el taller de Robots en 2D (12 de febrer de 2017) en el qual els petits construeixen un automatisme a partir d’un dibuix, una pintura conductora i un sistema electrònic. I el 18 de febrer es farà Com es diu el meu robot?, un taller dirigit als més petits, que s’hi diverteixen amb un joc de lògica per així trobar un nom per al seu robot, que han fet prèviament amb cartolina.

Al setembre es va iniciar el taller Programa videojocs amb Scratch, que tornarà a realitzar-se del 3 al 24 de març. L’scratch és una aplicació per iniciar els infants a la programació (de videojocs), amb un sistema intuïtiu basat en la programació per blocs. “La programació per blocs es basa en donar ordres, que un personatge faci unes passes endavant, que es mogui cap a l’esquerra… Tu li vas donant ordres i vas construint el joc per blocs. Saber que poden programar el seu propi videojoc de forma molt senzilla motiva als nens i també fa que adquireixin coneixements que van més enllà del joc”, explica De Gea.

Altres activitats amb l’exposició Press Start. Comença el joc

Coincidint amb Press Start. Comença el joc, la recentment inaugurada exposició sobre la història del videojoc que fins el mes de juliol es pot veure a l’Espai Cultura, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 ha programat una sèrie d’activitats paral·leles a la mostra. El març, per exemple, es farà el taller Creació de videojocs amb Littlebits dirigit a nois de 9 a 12 anys: “Hem ampliat el ventall de possibilitats de Littlebits, que és un clàssic ja del Mini Innova. Abans fèiem joguines electròniques i ara ens posarem a fer videojocs”, explica el responsable de la iniciativa. L’abril es farà un taller de Realitat Virtual (de 12 a 16 anys), en el qual cada participant farà la seva pròpia aplicació utilitzant aquesta tecnologia i les diferents creacions es mostraran durant els actes de celebració de la Nit dels Museus, al mateix Espai Cultura. A més, cada tercer dijous de mes a la tarda es porta a terme un cicle de debats oberts per reflexionar sobre el fenomen dels videojocs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...