Un ‘Ciutat i Escola’ de rècord

El programa municipal d’activitats per a centres docents ofereix aquest any 395 propostes organitzades per 80 entitats i empreses de la ciutat
La signatura del conveni entre l’Ajuntament i les noves entitats del Ciutat i Escola | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El programa Ciutat i Escola ofereix aquest curs 395 activitats als centres docents sabadellencs, organitzades per 80 entitats, institucions i empreses locals, cosa que suposa un rècord històric de participació en aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell que està a punt de complir 40 anys. “És una experiència d’èxit i ho és perquè tothom ha entès que cal ser una ciutat educadora“, creu Manuel Robles, regidor d’Educació.

A més de la participació també hi ha rècord en el nombre d’activitats ofertades, de les quals 31 són noves. On encara hi ha camp per córrer és en la participació: el curs passat el programa va tancar-se amb 101.297 usos, encara una mica lluny dels 122.000 registrats el curs 2018-2019, just abans de la pandèmia, que va fer caure aquest paràmetre als 44.000 usos. “Encara no estem a aquell nivell, però la recuperació és evident”, valora Robles.

Entre les novetats d’aquest any del programa Ciutat i Escola hi ha diversos tallers que organitzaran la Colla de Geganters i Grallers de Gràcia-Sabadell i l’Associació MAother Dansa. Els responsables d’aquestes dues entitats han signat avui el conveni per vincular-se a la iniciativa i començar a oferir les seves activitats als alumnes de primària, secundària obligatòria i batxillerat de la ciutat.

Cultura popular i dansa i literatura

La colla gracienca oferirà diversos tallers adreçats a infantil i primària i destinats a divulgar el fet geganter, promoure la cultura catalana i explicar la història de Sabadell, aprofitant que dos dels seus gegants, l’Anselm i el Xenan, reprodueixen treballadors tèxtils; i una de les seves gegantes, l’Elionor, representa una dona que va al safareig. “Els tallers tenen una part teòrica en la qual expliquem l’origen dels gegants i mostrem el vestuari i els instruments que utilitzem; i una segona part més pràctica amb activitats que s’adapten al temps de què disposi l’escola” explica la Laia Sánchez, portaveu de l’entitat.

Per la seva banda MAother ofereix una activitat que vincula la literatura catalana amb el moviment i la dansa. Es tracta de Cos, moviment i paraula, un taller en el qual els participants crearan petites coreografies a partir dels poemes de Joana Raspall (primària), Pere Quart (secundària), Maria Mercè Marçal (secundària o batxillerat) i Joan Salvat Papasseit (batxillerat). “L’objectiu és que l’alumnat prengui consciència del propi cos a través de la dansa i desenvolupi un procés creatiu tot treballant en equip”, sintetitza Elisabeth Ollé, de l’entitat organitzadora.

Les escoles que volen fer alguna de les activitats incloses al catàleg de Ciutat i Escola ho sol·liciten a través de la plataforma online de què disposa la iniciativa i, en alguns casos, poden beneficiar-se de subvencions municipals per facilitar l’accés a propostes de pagament. L’oferta del programa es divideix en àmbits com la història, el patrimoni, la ciència, la tecnologia, l’educació en valors, l’esport, la sostenibilitat i la creació artística. 

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...